Speciale dag voor Henk Imbos - Voetbal Vereniging FVV Foxhol

Speciale dag voor Henk Imbos

24 september 2018 13:15


Vandaag is 'onze' Henk Imbos benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Dit te danken aan zijn 50 jaar inzet als vrijwilliger bij de Foxholster Voetbal Vereniging,
Foto door Marc Jansen (HS Krant)

Het was een bijzondere ochtend bij het clubhuis van FVV. Familie, ereleden, bestuur en leden van verdienste waren allemaal uitgenodigd voor deze gelegenheid. 
Henk Imbos is al van jongs af aan lid bij FVV. Vanaf zijn 16e speelde hij in het eerste elftal van FVV tot een leeftijd waar menig voetballer toch afhaakt.  In september 1973 werd hij geeerd voor de 400 gespeelde wedstrijden bij het eerste.  

In de jaren opvolgend betekende Henk op vele manieren iets voor de vereniging. Een kleine greep uit zijn verdiensten; hoofd bestuurslid, jarenlang kantine beheer,  mede uitvoerder van de bouw en uitbreiding van de kantine en hij startte het vrouwen voetbal binnen FVV.  Imbos heeft al een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, onder andere:
- Lid van Verdienste (1983)
- Zilveren speld van de KNVB (1999)
- Erelid (2001)

Zowel als op sportief vlak als maatschappelijk heeft Henk Imbos een belangrijke rol gespeeld. Niet alleen voor FVV, maar ook voor het dorpsgemeenschap in Foxhol. 

Om deze reden is hij door burgemeester Adriaan Hoogendoorn, die in naam van koning Willem-Alexander bij het sportpark op bezoek kwam, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Henk Imbos ontving hiervoor een prachtig lintje. 
Ter gelegenheid is de sinds 2018 bestaande voetbalkooi vernoemd tot het Henk Imbos-veldje. 

Tevens willen wij een ieder bedanken voor hun aanwezigheid deze ochtend.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!