Wedstrijdverslag door trainer Patrick Santing:

FVV wint weer! 2-0 winst thuis tegen Farmsum!
Volgende week de topper tegen Drieborg!

16 april 2023, een mooie zondag zonder neerslag, zon en afwisselend buien vooral van spelers. Spelers die wissel stonden, gewisseld werden, niet ingevallen zijn, alles kwam weer voorbij deze zondag. Ik schrijf dit stuk vanuit mijn oogpunt en iedereen weet dat niks persoonlijks bedoeld is.

Farmsum is een tegenstander die voor FVV-begrippen altijd lastig is. Kleine overwinningen, nederlagen, gelijke spelen over en weer maar we wisten dat we scherp moesten zijn vandaag. Dan ook nog meerekenend dat de hatrrick-scorer van vorige week, Sarwar Khan, afwezig was door een onhandige actie vorige week.

De wedstrijd zelf dan... onder de zeer goed leidende scheidsrechter Joey Spiegelaar werd het een zeer sportieve pot tussen beide ploegen. FVV had veelal de bal en het overwicht maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Kansen in de 11e, 13e, 21e minuut werden door FVV gemist. Na 34 minuten mocht FVV aanleggen een penalty. Een schot van Hugo kwam op de arm van een Farmsum-speler en werd terecht bestraft door scheidsrechter Spiegelaar. Sven Addens miste helaas de gegeven penalty en zo konden we ondanks een nog een aantal mogelijkheden van Lars rusten met een 0-0 tussenstand.

Tja, wat doe je dan in de rust... doorgaan, wisselen, thee-drinken? Ondergetekende besloot om de "slecht"-spelende Elroy Bos te vervangen en Peter Talma in te brengen. Talma had de hele week op bed gelegen maar was fit genoeg om in ieder geval deze strijd aan te gaan.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, een beter FVV met een Farmsum die gokte op die ene uitval. Mogelijkheden voor zanger Hein en een bal op de de lat van gelegenheids-rechtsbuiten Jerremy zorgden echter niet voor de gewenste voorsprong. En nu, na zoveel woorden op papier eindelijk waar we zijn moeten, een goal! Nigel kreeg de bal van Peter, drukte zijn gestroomlijnde lichaam door 3 a 4 spelers van Farmsum en punterde de bal achter de goed-keepende doelwacht vam Farmsum. De bevrijdende 1-0 zou je zeggen!

Niks was minder waar. Het zou lang spannend blijven aan de Julianastraat zonder echt grote kansen voor Farmsum. Een enige vrije trap die ze kregen werd goed gepakt door de betrouwbare Martijn Brondijk, die een goede pot neerlegde en lekker ver voor de goal stond te keepen.

En ja, dan kruip je richting het einde van de wedstrijd. Wisselen/niet wisselen, wat doe je dan als trainer. De trainer besluit voor het eerst dit seizoen om niet al zijn wissels te gebruiken. Ja, dan krijg je commentaar, logisch of niet logisch maar al met al zijn wij samen FVV.

Dan probeert Farmsum het nog 1 keer!  En ja, dan krijg we de tegenstoot van "ons FVV". In de tegenstoot breekt onze topscorer Lars door vanaf eigen helft, zijn shirt bijna uitgetrokken door de laatste verdediger van Farmsum maar deze laat hem resoluut los door het geroep van Farmsum-trainer Peter Ernst en loopt door op de keeper van Farmsum. Waar vroeger iedereen zou zeggen dat deze kans richting het spoor van Arriva zou gaan betekende dit nu gewoon zijn 27e- goal van deze competitie. Wat een spits he!

Al met al weer een overwinning maar belangrijker, de 2e plek is zo goed als het lijkt binnen. Gaan we daar dan voor? Nee, uiteraard niet, Drieborg komt volgende week en kan bij winst kampioen worden. Dat feestje van Drieborg gaan wij toch wel even verstieren?

Tot volgende week!

FVV - Farmsum 2-0
'59 Nigel Martin 1-0, '90 Lars Leemborg 2-0

Man van de wedstrijd: scheidsrechter Joey Spiegelaar!

Extra man van de wedstrijd: Arjan Wagelaar....wat deze man al tijden presteert, grote klasse grens!